De Ziua Internațională a Libertății Presei, Felix Rache, vicepreședinte al Consiliului Județean, transmite un mesaj foștilor colegi de breaslă, cărora le mulțumește pentru contribuția constantă la bunul mers al societății.

Deși uneori politicienii par să uite importanța muncii voastre, evenimente tragice precum războiul de astăzi din Ucraina ne reamintesc tuturor unde pot duce suprimarea libertății de expresie și transformarea presei într-un simplu instrument de propagandă al puterii, spune fostul jurnalist Felix Rache.

Cu această ocazie, vicepreședintele Consiliului Județean anunță instituirea „Premiului Simona Catrina” pentru reportaj. Premiul este un omagiu adus talentatei jurnaliste buzoiene Simona Catrina, plecată mult prea devreme dintre noi, și va recompensa anual cel mai bun reportaj apărut în presa buzoiană.

Jurizarea va fi făcută de ziariști de la toate instituțiile media din județul Buzău, valoarea premiului oferit de Felix Rache fiind de 1000 de euro. 

Simona Catrina a fost un condei aparte în presa românească. Născută la Buzău, a terminat liceul „Mihai Eminescu” din orașul nostru și apoi Facultatea de Litere la București. Jurnalistă și scriitoare cu mult umor și ironie fină, Simona a scris pentru „Național”, „Libertatea”, revista „Tango” și multe alte publicații.Simona CatrinaInstituirea unui premiu pentru jurnalism în amintirea sa sper să îi inspire pe tinerii jurnaliști din Buzău să fie mai buni, profesioniști și dedicați acestei frumoase meserii , mai spune Felix Rache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here