Vicepremierul Marcel Ciolacu va conduce comitetul  de coordonare a proiectului de modernizare și dezvoltare a infrastructurii de transport din România. Primul mare proiect ce urmează să fie demarat este cel legat de amenjarea autostrăzii Ploiești- Brașov. În acest sens, astăzi, premierul Mihai Tudose a avut, la Palatul Victoria, o intrevedere cu o delegatie a Bancii Mondiale, condusa de Tatiana Proskuryakova, manager de tara, pe tema proiectelor de infrastructura rutiera, context in care reprezentantii institutiei financiare au comunicat ca vor sustine implementarea proiectului autostrazii Ploiesti-Brasov.
„Salutam decizia Bancii Mondiale de a sprijini modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport din Romania, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanta strategica, finantat de Banca Mondiala, sa reprezinte inceputul unei schimbari de paradigma in zona investitiilor din infrastructura rutiera”, a declarat premierul Tudose, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.
In cadrul intrevederii au mai fost stabilite masurile necesare pentru demararea proiectului autostrazii Ploiesti-Brasov, cu asistenta asigurata de Banca Mondiala.
In acest sens, potrivit documentului citat, vor fi infiintate un comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, si o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabila de componenta tehnica.
Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, care va coordona implementarea tehnica a proiectului, a declarat ca institutia pe care o conduce se va implica total in realizarea acestui obiectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here