Peste 50 de poliţişti au efectuat percheziţii la locuinţele a 11 buzoieni suspectaţi de furturi din locuinţe şi anexe gospodăreşti

7 suspecţi au fost conduşi la sediile subunităţilor de poliţie, pentru a fi audiaţi  Poliţiştii au găsit un pistol şi 14 cartuşe într-unul dintre imobilele percheziţionate şi continuă cercetările în vederea stabilirii provenienţei armei şi muniţiei

 

Peste 50 de poliţişti din cadrul Poliţiilor Municipale Buzău şi Rm. Sărat şi Secţiilor de poliţie rurale Costeşti, Merei, Râmnicelu şi Ziduri, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale (S.A.S.) al I.P.J. Buzău au efectuat 16 percheziţii domiciliare la locuinţele a 11 buzoieni suspectaţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe, curţi şi anexe gospodăreşti.

Majoritatea furturilor au fost comise în mediul rural, cele 11 persoane fiind principalii suspecţi în 15 dosare penale instrumentate de Secţiile de poliţie Costeşti, Merei, Râmnicelu şi Ziduri, cu un prejudiciu total de aproximativ 24.000 de lei.

Acţiunile s-au desfăşurat în baza autorizaţiilor emise de Judecătoriile Buzău şi Rm. Sărat, în conformitate cu planul de măsuri întocmit la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru  combaterea infracţiunilor contra patrimoniului.

În urma percheziţiilor, 7 persoane au fost conduse la sediile subunităţilor de poliţie pentru a fi audiate şi au fost ridicate mai multe bunuri, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, una dintre echipele de poliţişti care a efectuat o percheziţie la imobilul deţinut de un buzoian în vârstă de 46 de ani a găsit, ascunse în scorbura unei sălcii, un pistol calibru 9 mm şi 14 cartuşe.

Pistolul şi elementele de muniţie au fost ridicate, cercetările în acest caz fiind continuate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase pentru stabilirea provenienţei armei şi muniţiei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here