O avocată din Baroul Bucureşti a fost reţinută de procuroii DIICOT buzoieni pentru că a spălat bani, adică peste 350 de mii de lei printr-un contract de împrumut fals întocmit pentru soţia vărului ei, un fost boxer, arestat pentru trafic de persoane şi proxenetism. Avocata a fost prezentată magistraţilor de la Curtea de Apel Ploieşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Poliţiştii buzoieni au descins la jumătatea acestei luni în patru locaţii la membrii unei grupări care de 6 ani se ocupa cu traficul de persoane în Turcia, Italia şi Germania. La domiciliul lui Radu Narcis Gheorge din localitatea Puieşti au găsit un autoturism de lux, 1,3 kg aur şi suma de 350.000 de lei. Bărbatul a fost arestat pentru 29 de zile, iar soţia lui din cauza faptului că avea un copil minor a primit restricţia de a părăsi localitatea. Mergând pe fir pentru a depista cum au fost obţinuţi banii, procurorii au aflat că proxenetul a fost ajutat de verişoara sa , avocată la Baroul Bucureşti, Violeta Oancea.

Nicolae Petroşel – procuror şef biroul territorial DIICOT Buzău : ” Practic avocata a redactat si procesat si totodata si atestat cu mentiuni nereale un contract de imprumut cu gaj general din care rezulta că o inculpată din procesul nostru, Radu Verginica, Lâlă,anterior căsătoriei, ar fi fost imprumutata cu o suma de bani de 50 de mii de euro de către un anume Necula Dorian, operatiune care nu a avut loc in realitate”. 

Procurorii au stabilit că femeia pe numele căreia fusese făcut contractul de împrumut, adică soţia proxenetului, la rândul ei cercetată pentru aceleaşi infracţiuni , de trafic de persoane şi proxenetism, nici măcar nu fusese la data scrisă în contract sau vreodată în biroul avocatei din Bucureşti. Acest contract incriminat ca fals a fost folosit in 2010 pentru a justifica o sumă de bani aflată în posesia inculpatului Radu Narcis Gheorghe pe atunci arestat in Italia pt fapte de natura similară şi înscrisul falsificat a fost folosit in acel dosar judiciar al autoritatilor italiene  producând efect juridic in fata instantelor penale din Italia. Ulterior exemplarul din arhivă, cel de-al treilea mentionat in act, a fost transmis de catre Oancea Violeta, inculpatei Radu Verginica, pentru a justifica folosul produsului infractiunii constând in suma de 3,5 miliarde de lei retrasi din bancă deşi asupra lor fusese instituită in aceeasi zi măsura sechestrului asigurător.

 

Nicolae Petroşel – procuror şef biroul territorial DIICOT Buzău : ” Noi am considerat ca s-a ascuns si disimulat adevarat natura si proveninenta a sumei de bani, care isi găseste izvorul in trafic de persoane si proxenetism comise in perioada 2006-2012 pe teritoriul Turcia Italia si Germania de catre Radu Narcis si Verginica, s-a incercat acoperirea ilicita ca având izvorul intr-un imprumut, s-a incercat apoi insusirea sumei de bani sub masca acest contract de imprumut fals.”

Avocata va afla în această seară după expirarea termenului din mandatul de reţinere dacă va fi arestată preventiv. Pe de altă parte, azi-noapte Verginica Radu a ajuns în spitalul din Rm Sărat cu copilul, încercând astfel săscape de arestare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here