Pentru o parte dintre bolnavii internati in sectia de boli paliative a centrului din Parscov a murit si ultima speranta. Conducerea unitatii spitalicesti i-a anuntat pe bolnavi ca unitatea se inchide si ca trebuie sa plece. O parte dintre cei internati vor fi luati de rude insa sunt si citeva cazuri pentru care nu mai e nicio solutie si care cel mai probabil vor ajunge mai devreme sau mai tirziu in strada. In tot acest timp personalul medical asteapta cu sufletul la gura sa vada unde va fi redistribuit, in vreme ce angajatii TESA stiu ca vor inta in somaj.

De cind au aflat ca spitalul isi va inchide portile, bolnavii internati la Parscov nu mai au liniste. Cei mai “norocosi” sunt luati acasa de rude. Sunt insa si oameni care nu mai au pe nimeni. Sapte bolnavi din Sectia de Ingrijiri Paliative trebuie sa paraseasca maine spitalul si nu unde sa se duca.

“Raman sapte bolnavi pentru care nu am reusit sa gasim nicio solutie. Incercam sa luam legatura cu spitalele de profil sa-i primeasca”, a declarat Emil Dorobantu, managerul Spitalului din Parscov.

Si pentru ceilalti pacienti  inchiderea spitalului din Pirscov vine ca o condamnare la suferinta. Pleaca acasa, desi poate nu sunt vindecati in totalitate de bolile de care sufera.

De cealalta parte, personalul medical a optat pentru posturile diponibile din celelalte unitati sanitare cu paturi din judet insa totul pare sa fie o loterie.

In judetul Buzau din cele trei spitale propuse spre desfiintare cel de la Vintila Voda se transforma in azil iar celelalte doua dispar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here