Buzoienii au lăsat ce era mai important pentru masa de Crăciun pe ultima sută de metri în speranţa că vor găsi preţuri mai accesibile. Carnea de porc pentru friptură, sarmăluţe ori cârnaţi a fost motiv de nervi pentru cei care se aşteptau ca oferta să fie mai ieftină decât în restul anului. Patronii de carmangerii spun că  nu au mărit preţurile faţă de anii trecuţi tocmai şi pentru că puterea de cumpărare a populaţiei este scăzută.

În Piaţa Centrală din Buzău toate carmangeriile au fost luate cu asalt încă de la deschidere. Peste tot au fost cozi iar vânzătoarele abia dacă au făcut față cu servitul. Galantarele pline ochi de marfă pentru toate gusturile se goleau pe loc. Pentru că ultimele zile înainte de Crăciun sunt şi cele mai profitabile pentru patroni, aceştia au avut grijă să asigure aprovizionare non-stop.

„Este aglomerație în fiecare zi la noi pentru că avem produse de calitate. Buzoienii sunt foarte mari consumatori de carne de porc, așa că am lăsat prețurile puțin mai jos față de alți comercianți. Pentru că în această perioadă este foarte aglomerat facem aprovizionarea la magazin chiar și de trei ori pe zi”, a declarat Ştefan Tudoroiu,  patron de carmangerie.

Buzoienii spun că se aşteptau la preţuri mai scăzute pentru că e criză dar cu toate astea şi-au luat după buzunar măcar câteva kilograme de carne de porc pentru a respecta tradiţia de Crăciun.

În carmangeriile buzoiene cea mai ieftină carne de porc este cea de lucru folosită pentru sarmale şi cârnaţi variază între 11 şi 13 lei kilogramul, pulpa dezosată între 17 şi 23 de lei, cotletul cu sau fără os între 28 şi 29 de lei kg iar muşchiul între 26 şi 28 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here