O ploaie torențială de aproape o jumătate de oră a creat mai multe probleme în Buzău. Mai multe străzi au fost inundate după ce canalizările nu au mai făcut față. Şoferii care s-au încumetat să circule pe străzile transformate în bazine au avut parte numai de neplăceri.

În mai puțin de o jumătate de oră precipitațiile au depășit 30 de litri pe metrul pătrat. Cantitatea mare de apă nu a putut fi preluată de sistemul de canalizare astfel încât pe mai multe strazi apa a ajuns la aproape 30 de centimetri. Cele mai afectate au fost strada Chiristigii, Transilvaniei, Prutului, Stăvilarului, Răchitei și Păcii. Aici pompierii au fost solicitați să intervină cu motopompe pentru a scoate apa din gospodăriile inundate.

Meteorologii au emis astăzi o atenţionare cod portocaliu pentru mai multe județe printre care și Buzăul. Potrivit acestei avertizări, până mâine dimineață vor fi ploi abundente, descărcari electrice, intensificări ale vântului şi grindină, iar cantităţi de apă vor depăşi peste 50 de litri pe metru pătrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here