“Este o lege care schimbă fundamental anumite concepte” spune Cezar Preda despre Legea Sănătăţii, dar “din păcate dezbaterea publică pe marginea acesteia s-a personalizat, această reformă s-a dus în zona unei problematici a medicinei de urgenţă”.

Liderul democrat-liberal apreciază că nu este corect ca unor personalităţi ca Raed Arafat care a adus în România conceptul de medicină de urgenţă să i se caute acum tot felul de greşeli. La fel şi celui care este responsabil de proiectul Legii sănătăţii, Cristian Vlădescu care este un profesionist, i se pun în cârcă anumite prevederi care ar putea aduce mai mult rău decât bine actualului sistem.

Cât priveşte privatizarea sistemului de medicină de urgenţă prin apariţia unor servicii private de ambulanţă, Preda susţine că nu e nimic rău în asta, dimpotrivă, concurenţa aduce un plus de calitate iar banii acordaţi prin asigurători privaţi serviciilor de urgenţă ar putea fi gestionaţi mai transparent. “Noi cei peste 5 milioane care suntem plătitori ai fondului de sănătate, vom putea acum să ne alegem casa la care plătim şi să ne alegem cu servicii de calitate”. Preşedintele PDL Buzău spune că Băsescu nu a greşit cu nimic când a afirmat că autorităţile pot să cumpere ambulanţe, în loc de panseluţe. “ Aşa s-a pus problema şi cu poliţia locală şi aţi văzut că acum merge şi chiar foarte bine”, a completat Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here