Preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda îl vede la şefia Senatului pe Vasile Blaga. În opinia sa, Vasile Blaga este cel mai potrivit candidat pentru a ocupa această funcţie, în condiţiile în care actualul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, a pierdut conducerea camerei superioare a Parlamentului după excluderea din partid.

“Cred că PDL va reuşi să-şi impună punctul de vedere în coaliţie, ca un mebru al partidului nostru să preia conducerea Senatului. Sunt mulţi colegi senatori care sunt pregătiţi să preia această funcţie, dar sincer, eu aş vedea, pentru bunul mers al partidului şi pentru o reprezentare puternică la nivelul coaliţiei, în funcţia de preşedinte al Senatului pe domnul Vasile Blaga. Cu tot respectul pentru ceilalţi colegi ai mei, cred că Vasile Blaga împreună cu Roberta Anastase şi Emil Boc, vor reuşi să impună acest program foarte riguros de austeritate a României.”, a declarat Cezar Preda.

Excluderea din PSD a lui Mircea Geoană a fost taxată de Preda, care, mai în glumă mai în serios, a subliniat faptul că partidele din USL mai au un lucru în comun: ambele şi-au dat afară foşti preşedinţi.

“Nu văd de ce atâta mirare în mass-media şi în lumea politică românească legat de un lucru care se întâmplă de 20 de ani în toate partidele. Când nu mai au nevoie de un om îl dau afară. Mai grav este când îţi dai preşedintele afară. Cu atât mai mult trebuie să înţelegeţi că cele două partide din USL au ca element comun tocmai acest lucru: ambele sunt partide care şi-au dat prin vot preşedinţii afară. Cum l-au dat liberalii pe Stolojan afară aşa l-a dat şi PSD-ul pe Mircea Geoană. Scorul este acum 1 la 1.”, a mai declarat Preda.

Întrebat de ziariști dacă este posibilă o candidatură a UMDR-ului pentru președinția Senatului, Cezar Preda, a susținut că partidele aflate în coaliția de guvernare vor veni cu un singur candidat. Totuși, deputatul buzoian nu a exclus varianta ca UMDR să propună totuși un candidat, sprijinit de celelate partide aflate în opoziție, situație catalogată drept posibilă: “E posibil în această nemernicie politică să se întâmple și aberații de genul acesta. Luni dimieanță se va decide în Coaliție acest lucru”, a încheiat Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here