Listele de candidaţi ai Uniunii Social Liberale, stabilite între conducerile centrale ale partidelor componente, sunt finale şi nu mai pot suferi modificări. Asta a susţinut Crin Antonescu, prezent la Buzău, care a încercat să pună capăt astfel disputei dintre PSD şi PNL în ceea ce priveşte candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Venit la Buzău pentru a participa la o întâlnire cu reprezentanţii organizaţiei judeţene a PNL, Crin Antonescu le-a transmis un mesaj clar celor care sunt nemulţumiţi de decizia luată la nivel central: ori accept candidaturile aşa cum sunt, ori pleacă.

“Aceste declaraţii pe care le dau cei nemulţumiţi, nu fac bine nimănui. Trebuie să existe un capăt şi trebuie să existe înţelegerea ideii următoare: în USL ori eşti, ori nu eşti. Dacă eşti, tu, PSD-istule, eşti împreună cu liberalii, pentru că altfel nu există USL. Dacă eşti în USL, tu, liberalule, eşti cu PSD-iştii, fie că-ţi place sau nu. Dacă nu vrei tu, liberal, să fii cu PSD-ul, pleci din PNL. Dacă nu vrei tu, PSD-istule, să fii cu liberalii, pleci din PSD. E simplu”, a declarat Crin Antonescu.

Mai mult decât atât, întrebat dacă o eventuală venire a lui Victor Ponta la Buzău ar avea darul de a schimba lucrurile în ceea ce priveşte aceste candiaturi, liderul PNL a fost foarte clar: “Pe unde mergem, atât eu cât și Victor Ponta, nu schimbăm niște hotărâri pe care le-am luat după destule discuții și după destule negocieri. Sunt convins că domnului Victor Ponta i-ar fi plăcut să aibă și poziția de președinte al Consiliului Județean la Buzău, cum și mie mi-ar fi plăcut ca PNL să aibă acest lucru la Prahova. Nemulțumiri există de ambele părți. Nu am hotărât noi, Victor Ponta și cu mine aceste lucruri. Deciziile au fost luate de forurile superioare ale celor două partide”.

Crin Antonescu a ținut să dea un ultimatum nemulţumiţilor din PSD, după ce a stabilit clar ca termen pentru ca uniunea să funcţioneze şi la Buzău: “Imediat după sărbătorile de iarnă trebuie să pornim pas cu pas spre această bătălie foarte grea, şi vorbesc aici de alegerile de anul viitor. Cert este că la începtul anului viitor trebuie să știm foarte clar cine cu cine se luptă”, a mai declarat Crin Antonescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here