Deputatul PSD buzoian Marian Ghiveciu susţine că a aflat de la televizor că DNA a trimis spre judecare dosarul său la Înalta Curte de Casare şi Justiţie. De altfel parlamentarul buzoian care deţine funcţia de vicepreşedinte al comisiei pentru Agricultură a Camerei deputaţilor, afirmă că îşi dorea ca dosarul său să ajungă în instanţă şi asta pentru apreciază că ancheta DNA-ului este un abuz. Ghiveciu mai spune şi că dosarul care stă de trei ani şi jumătate, în lucru, la DNA este o făcătură.

DNA anunţa ieri trimiterea în judecată a deputatului PSD Marian Ghiveciu pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu. Astăzi parlamentarul a venit la conferinţa săptămânală de presă a partidului şi a precizat că va pune la dispoziţia presei toate documentele din dosar, documente care îi susţin nevinovăţia. Ghiveciu a lăsat de înţeles că procurorii care au lucrat la cazul său au avut o comandă însă nu a vrut să precizeze cine urmăreşte condamnarea sa.

“Am auzit de la televizor că sunt trimis în judecată, asta e democrația din România. Eu îmi doresc de foarte mult timp ca acel dosar să ajungă în instanță pentru că este un abuz. Stau și mă gândesc cum statul poate să plătească niște procurori care au avut nevoie de 3 ani și jumătate să instrumenteze acest dosar. Nu am fost lăsat nicio clipă să mă apăr, toate documentele pe care le-am depus la DNA  nu au fost luate în calcul. Eu de fiecare dată când am fost audiat am cerut să fiu confruntat cu celelalte persoane din acest dosar, dar acest lucru nu a fost admis. Totul este o făcătură mizerabilă”, a declarat Marian Ghiveciu

În acelaşi dosar cu Ghiveciu mai sunt trimise în judecată alte două persoane: Nicolae Costache, fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliara Buzău şi membru în Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată şi Dumitru Borcan, şef al Compartimentului de Cadastru şi Agricultură din cadrul Primăriei comunei Merei şi membru în Comisia Locală Merei pentru aplicarea legilor fondului funciar, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată şi fals material în înscrisuri oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here