Dramă cumplită într-o familie buzoiană. O fetiţă de numai 9 ani a fost internată în Spitalul Judeţean cu o durere de burtă a murit la nici 24 de ore de la internare. Părinţii sunt hotărâţi să ajungă până la Minister cu plângeri la adresa medicilor de la secţia pediatri, şi asta pentru că au adus copila pe picioare, doar cu o durere de burtă şi vărsături, iar a doua zi micuţa a decedat. Ei sunt convinși că și-au pierdut copilul din vina medicilor, care nu au știut cum să intervină.

Irene Negoiță, în vârstă de numai 9 ani, a fost internată în data de  21 octombrie 2011, Spitalul Judeţean Buzău cu vărsături, durere de burtă şi tegument rece, aşa cum scrie pe foaia de internare. Cum starea copilului s-a agravat într-un timp foarte scurt, mai mulţi medici au examinat-o, însă niciunul nu a reuşit să dea un diagnostic clar. La 15 ore de la internare, medicii buzoieni au decis să o transporte la clinica Grigore Alexandrescu, din Bucureşti, unde a murit puţin timp de la internare. Potrivit familiei, pentru că starea fetiţei era deja foarte gravă, medicii de acolo nu au mai avut ce face. Trecuseră doar 20 de ore de la internare.

Părinţii micuţei trăiesc o adevărată dramă, deoarece nu au primit nici acum explicaţii privind cauzele decesului nici de la medicii care au tratat-o la Buzău şi nici de la legiştii care i-au făcut necropsia. Pe certificatul constatator al decesului scrie că insuficienţa respiratorie acută a fost cauza directă a morţii, însă nimeni nu ştie, deocamdată, ce a condus la această stare.

Rudele sunt convinse că micuţa lor mai avea zile dacă i se acorda atenţia cuvenită la Buzău. Suspiciunile lor sunt alimentate şi de reacţiile medicilor din Bucureşti, care ar fi spus că pacienta a ajuns târziu la ei.

Pediatrii buzoieni mărturisesc că au parcurs toate procedurile medicale însă recunosc că, într-un final, au fost depăşiţi de situaţie şi nici acum nu ştiu ce a avut fata. Spun că au ţinut pe loc pacienta atât cât a fost necesar pentru ei să afle către ce spital din Bucureşti să o trimită cu ambulanţa. 

După moartea Irenei, Familia Negoiţă a mai rămas cu o fetiţă, cu un an mai mare. Surorile fuseseră aduse la bunicii din Buzău, din Spania, unde s-au născut, pentru a învăţa la o şcoală românească. Părinţii fetiţei care a murit din cauze încă neelucidate au mustrări de conştiinţă deoarece cred că dacă le lăsau în străinătate, Irene era salvată. Familia este hotărâtă să facă plângere la toate forurile medicale, inclusiv la Ministerul Sănătăţii, pentru a grăbi o investigaţie în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here