Patru persoane, trei bucureșteni și un ilfovean, au fost reținuți de polițiști după ce au plasat pe piață mai multe bancnote de 100 de lei false. Totul a plecat de la sesizarea unui patron de la un magazin din Spătaru, de unde o necunoscută a cumpărat două pachete de cafea pentru care a plătit cu o bancnota de 100 de lei falsă.

În momentul în care şi-a dat seama că a fost păcălit, patronul magazinului sunat imediat la 112, şi le-a spus poliţiştilor că suspecta se deplasa cu un autoturism inscripţionat „taxi”. Imediat a fost instituit un filtru pe DN2 E85, autoturismul semnalat, înmatriculat în judeţul Ilfov, fiind oprit la scurt timp.

La volan a fost identificat un tânăr de 24 de ani, din Bucureşti, care era însoţit de două bucureştence în vârstă de 34 şi 25 de ani şi de un bărbat de 45 de ani, din Bragadiru, judeţul Ilfov.

La faţa locului au intervenit ofiţerii specialişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, iar în urma controlului efectuat, în portbagajul autoturismului au fost găsite o imprimantă color, articole de papetărie (coli, cutter, rigle etc) şi o folie autocolantă, instrumente folosite la confecţionarea bancnotelor contrafăcute de 100 de lei.

De asemenea, poliţiştii au găsit asupra tinerei de 25 de ani 12 bancnote de 100 de lei, ce prezentau suspiciuni de contrafacere, iar în poşeta celeilalte bucureştence o ştampilă folosită pentru aplicarea elementului de siguranţă pe bancnote.

Cei patru au fost conduşi la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, din primele cercetări rezultând că, între 3 şi 5 iunie, aceştia s-au deplasat pe traseul Bucureşti – Bacău şi retur, perioadă în care au plasat aproximativ 60 de bancnote contrafăcute pe raza judeţelor Ilfov, Buzău, Vrancea şi Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here