Fără niciun fel de regret, fără vreo urmă de jenă, Gabriela Brezeanu, fost prim comisar al Gărzii de Mediu Buzău în perioada 2010-2011, eroină de filmuleţ cu tentă de show erotic, a răspuns astăzi întrebărilor jurnaliştilor. Brezeanu susţine  că imaginile făcute publice sunt trucate, că i-au fost furate din mail şi că cel mai probabil totul i se trage de la un afacerist „frustrat” care a fost amendat de ea în urmă cu ceva timp. Fostul comisar şef a precizat că imaginile au fost filmate de o prietenă , la o petrecere care a avut loc la sfârşitul anului 2010 cu ocazia anului nou, într-un restaurant. La momentul când a fost înregistrată era conducătorul instituţiei şi de faţă mai era spune ea, un singur coleg de la Garda de Mediu care se ocupa de muzică, ( este personajul masculin din spatele dansatoarei).

Gabriela Brezeanu susţine că nu îi este teamă de niciun fel de sancţiuni din partea superiorilor : ” atâta vreme cât eram în timpul meu liber, la o petrecere iar imaginile sunt furate din mail-ul meu. Nu consider că am adus atingere imaginii instituţiei, am primit telefoane de la colegi însă nimeni nu mi-a reproşat nimic„. Despre fotografiile care apar în continuarea filmuleţului, Gabriela Brezeanu precizează că sunt făcute acasă la ea, de către prietenul ei şi de asemenea au fost extrase din căsuţa de mail.

Întrebată dacă după postarea imaginilor ce o înfăţişează dansând lasciv, mai iese în control, Brezeanu a răspuns: ” sigur că da, eu îmi fac datoria, nu mi-e teamă că voi fi luată peste picior, mă duc şi în instanţă unde reprezint instituţia în procese. Oricum nu ar fi prima dată când mi se fac avansuri , sunt o femeie care nu trece neobservată. Probabil că acum vor fi atenţi şi când mi se ridică fusta în maşină, dar nu am ce să fac, maşina e joasă iar eu am picioarele lungi„.

Despre motivele demisiei survenite în cursul anului 2011, Brezeanu spune că: ” am muncit foarte mult cât am fost la conducerea instituţiei şi mi-am neglijat sănătatea, iar demisia a survenit ca urmare a problemelor de sănătate. Acum le-am rezolvat însă subliniez şi vreau să se reţină nu doresc o funcţie de conducere. Eu am ajuns la conducerea instituţiei în urma unui concurs şi nu am avut niciun sprijin politic,…, nu sunt membră a niciunui partid„.

Privitor la modul în care a dansat la acea petrecere, Gabriela Brezeanu suţine că nu i se pare că a exagerat cu nimic: ” Dacă sunt la o petrecere mi se pare firesc să dansez doar nu o să plâng, consider că am dansat frumos nu am exagerat cu nimic, mă duc la nunţi , la botezuri ce să fac să nu mai dansez?. Mă aştept acum să mai apară şi alte filmuleţe, cine ştie? . Chiar mi s-a spus de cei care m-au sunat că dansez frumos„.

Pe de altă parte de la publicarea imaginilor toţi colegii de serviciu sunt stupefiaţi. Angajaţii Gărzii de Mediu au rămas astăzi în birouri iar conducătorul instituţiei lucrează la un raport pe care îl va trimite Gărzii Naţionale cu privire la acest caz. Carmen Ichim – actualul comisar şef al Gărzii de Mediu Buzău spune că în legea 7 din 2004, republicată, privind codul de conduită a funcţionarilor publici, salariaţii nu trebuie să aducă atingere instituţiei , prin comportamentul din viaţa profesională sau privată.

Art 2 ,alineat (2) Functionarii publici au obligatia de a nu aduce atingere onoarei, reputatiei si demnitatii persoanelor din cadrul autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea, precum si persoanelor cu care intra in legatura in exercitarea functiei publice, prin:
a) intrebuintarea unor expresii jignitoare;
b) dezvaluirea unor aspecte ale vietii private.

Comisarul şef Carmen Ichim mai spune şi că la adresa Gabrielei Brezeanu au fost câteva sesizări cu privire la ţinuta vestimentară pe care o afişa pe teren la control.

Şefa instituţiei face precizări cu privire la publicarea imaginilor care o au în centrul atenţiei pe subordonata sa: „ am discutat cu Gabriela Brezeanu la prima oră şi mi-a dat detalii despre cadrul în care au fost filmate acele imagini. Cred că nu este o atitudine corespunzătoare a unui angajat al instituţiei noastre care are atribuţii de control, vom raporta cazul superiorilor şi vom aştepta să se ia o decizie. Suntem cu toţi şocaţi , este destul de greu de privit eu personal am văzut imaginile dimineaţă„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here