Percheziţii la mai multe firme din judeţele Buzău şi Brăila unde oamenii legii aveau informaţii că se face contrabandă cu alcool. 15 persoane din cele două judeţe sunt supectate că au pus la cale un întreg lanţ de aprovizionare şi vânzare a băuturilor alcoolice prin care au adus prejudicii bugetului de stat de zeci de mii de lei.

Poliţiştii de la investigarea fraudelor au luat la bani mărunţi documentele contabile ale celor 10 firme care cumpărau şi ulterior vindeau vin, coniac sau lichior îmbuteliat în pet-uri, dar şi de la alte 5 societăţi care distribuiau alcoolul. Existau informaţii obţinute cu sprijinul poliţiştilor de la direcţia de informaţii şi protecţie internă, potrivit cărora la unele dintre aceste firme erau ţinute registre duble de contabilitate tocmai pentru a se pierde şirul tranzacţiilor.

Dosarul în baza căruia s-au desfăşurat percheziţiile vizează 5 persoane suspectate de evaziune fiscală, delapidare şi complicitate la evaziune fiscală. O parte dintre persoanele suspectate au fost ridicate de la domicilii şi aduse la sediul IPJ unde au fost audiate.

De la sediile firmelor percheziţionate dar şi de la depozitele de unde se aprovizionau evazioniştii au fost ridicate mai multe peturi care conţineau diverse sortimente de băuturi fără banderolă de marcaj fiscal.Prejudiciul cauzat bugetului de stat în acest caz depăşeşte 50 de mii de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here