Liniștea unui buzoian a fost tulburată de o întâmplare pe cât de inedită pe atât de macabră. Bărbatul a primit o înștiințare de la Poliția din Călărași prin care era solicitat să se prezinte pentru a ridica un colet în care se afla… capul mamei sale. Femeia, în vârstă de 67 de ani fusese înhumată în urmă cu 4 ani de autoritățile din localitatea Fundulea, fără a aduce la cunoștință familiei că trupul respectiv nu avea cap.

În luna februarie 2007,  un pazic a găsit cadavrul unei femei pe malul unui lac din localitatea Fundulea. Pentru că era într-o stare avansată de degradare, autorităţile locale de aici au luat decizia de a înhuma femeia pe cheltuiala proprie. Pentru că era vorba de o persoană neidentificată, capul femeii a fost trimis Institutului Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” din Bucureşti pentru a se efectua o reconstrucţie facială.

La patru luni de la acest eveniment, o femeie s-a prezentat la poliţie pentru a reclama dispariţia mamei sale. Oamenii legii au făcut imediat legătura cu cavadrul descoperit pe malul lacului şi i-au arătat acesteia hainele cu care a fost găsit batrâna, iar femeia a recunoscut că aparțineau mamei sale, dispărută de la domiciliul. După ce au luat la cunoștință de decesul femeii, rudele nu au mai avut ce face. I-au dat de pomană și au efectuat toate ritualurile creştine.

Patru ani mai târziu, fiul femeii, Ion Șerban, a fost contactat de IPJ Călărași care i-au adus la cunoștință că trebuie să se prezinte pentru a ridica un colet care conține capul mamei sale. Vestea a căzut ca un trăznet pentru că bărbatul știa că mama sa a fost îngropată creștinește. Oamenii legii i-au prezentat un colet din carton, învelit într-o hârtie albă pe care era înscrisă adresa institutului „Mina Minovici”.

Polițiștii i-au interzis bărbatului să deschidă coletul  şi i-a fost recomandat că cel mai bine ar fi să îngroape cutia cu craniul și să meargă acasă. Rudele femeii nu au putut deschide coșciugul în care a fost îngropată bătrâna, să pună capul alături de restul trupului, pentru că ar fi fost acuzați de profanare de morminte. În consecință, bărbatul a așezat capul mamei sale peste cosciugul închis .

Buzoianul crede acum că mama sa a fost ucisă pentru că între hainele femeii au fost găsite și patru cartușe de vânătoare, iar bluza pe care o purta era găurite. În opinia acestuia, varianta prezentată de autorități, conform căreia femeia a murit din cauze naturale, respectiv din cauza unor afecțiuni cardio-vasculare, nu poate fi adevărată şi face acum toate demersurile pentru a afla adevărul odată pentru totdeauna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here