USL Buzău nu este singura alianță care nu funcționează la Buzău. Mai nou nici colegii de coaliție PD-L și UNPR nu se înțeleg, și, mai mult decât atât, reprezentantul progresiștilor buzoieni aruncă cu noroi asupra liderului democrat-liberal. În replică acesta susține că niciodată nu va putea să-i acorde sprijin unui politician care i-a fost dușman declarat dintotdeauna.

Prima conferință de presă a liderului UNPR Buzău, senatorul Ion Vasile s-a lăsat cu invective și acuze aduse partenerului de coaliție, liderului PD-L Buzău, deputatul Cezar Preda. Disputele dintre cei doi politicieni nu sunt noi, au existat mereu iar mărul discordiei acum este anunțul democrat-liberalului Preda că va candida la șefia CJ.

„În ceea ce priveşte relaţia noastră în plan local, pentru noi este un subiect trecut. Nu există nici virgulă, şi nici nimic la nişte comentarii făcute de liderii locali ai PDL. Deci, nu există chestiuni invocate că nu ne-am împăcat, dar putem colabora. Nu există aşa ceva, e închis subiectul pentru că noi mai promovăm ceva, şi anume onoarea, iar atunci când se calcă pe aşa ceva nu mai avem subiect de discuţii”, a precizat senatorul UNPR, Ion Vasile.

Ion Vasile a adăugat că dacă legătura progresiştilor cu liderii PDL de la Buzău este total distrusă nu acelaşi lucru se poate spune şi despre discuţiile cu simpli membri de partid.

„Nu avem ce discuta cu liderii politici la nivel de judeţ. Discutăm cu membrii lor, cu reprezentanţii în teritoriu, unde am găsit enorm de multă înţelegere în legătură cu demersul nostru”, a precizat senatorul Ion Vasile.

Liderul UNPR Buzău spune că a existat o înţelegere discutată în mai multe rânduri şi la Bucureşti potrivit căreia Preda să fie candidat la Primăria Buzău, iar el la Consiliul Judeţean şi susţine că Cezar Preda va pierde alegerile la CJ.

„Contrar celor spuse prin nişte emisiuni şi declaraţii publice noi am avut un Gentelemen Agreement. Dacă domnul înţelege că relațiile interumane şi politice se fac doar prin protocoale, adeverinţe şi hârtii e problema domniei sale. Am avut o înţelegere discutată în mai multe rânduri şi la Bucureşti. Primăria Buzău, el sau terţă persoană şi Consiliul Judeţean, eu sau terţă persoană. Întelegerea a fost încălcată cu efectele pe care o să le vedeţi: domnul Preda va pierde alegerile la Consiliul Judeţean”, a spus Ion Vasile.

Pactul de neagresiune în perioada de precampanie și pe durata alegerilor locale între cele două părți, PD-L și UNPR a fost încălcat în acest fel și între cei doi lideri a început războiul. Acuzațiile aduse de senatorul UNPR Ion Vasile deputatului Cezar Preda nu au rămas fără ecou, cel atacat răspunzând însă cu argumente politice invectivelor adresate. Preda spune că Ion Vasile are doar pretenții la funcții fără să aibă însă un temei, mai precis dorința progresistului de a candida la șefia CJ nu este îndreptățită pentru că procentul de suținere la nivel local al UNPR-istului este aproape nul.

„Constatăm cu surprindere că prima conferinţă de presă a domnului senator Ion Vasile în calitate de UNPR-ist a avut ca subiect unic atacul la preşedintele PDL Buzău, Cezar Preda. (…). Punctăm că Partidul Democrat Liberal este adversarul domniei sale (…). Neputinţa şi inconsistenţa acţiunii politice de consolidare a UNPR-ului îl determină să viseze cu ochii deschişi la sprijinul necondiţionat al organizaţiei PDL, atât pentru domnia sa, cât şi pentru vreun alt aspirant la funcţii veşnice. Poate a uitat că în politică nu se fac cadouri. Regretăm atitudinea şi nu vom mai răspunde unor asemenea derapaje de atitudine şi limbaj”, a declarat Cezar Preda.

Atacul liderului UNPR Buzău, senatorul Ion Vasile, a venit la aproximativ două săptămâni după ce deputatul Cezar Preda a anunţat, într-o conferinţă de presă, că va candida la şefia Consiliului Judeţean Buzău, iar ulterior Biroul Permanent Judeţean al partidului i-a validat candidatura cu unanimitate de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here