840 de pliculețe cu substanțe etnobotanice, 20.000 de euro și peste 200 de milioane de lei vechi. Asta au găsit polițiștii buzoieni în urma unor percheziţii la şapte buzoieni suspectaţi de trafic cu substanţe etnobotanice. Şase dintre ei au fost arestaţi preventiv, iar celălalt este cercetat în stare de libertate.

Poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T. au stabilit că doi dintre membrii grupării – în vârstă de 27 şi 26 de ani, ambii din Buzău – se aprovizionau din municipiul Bucureşti cu produse etnobotanice pe care le aduceau în Buzău, unde le distribuiau altor patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 23 de ani, care aveau sarcina de a distribui produsele consumatorilor, cea mai mare parte a profitului fiind  înmânată liderilor grupului.

Substanţele erau achiziţionate cu 10 lei şi distribuite în Buzău cu 30 de lei, transportul fiind asigurat de un tânăr în vârstă de 19 ani, din Buzău, cu autoturismul personal.

La începutul lunii martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au efectuat 7 percheziţii la domiciliile suspecţilor, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate în vederea cercetărilor 840 de plicuri cu substanţe etnobotanice, 20.000 de euro şi 20.000 de lei.

Ca urmare a probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. au luat măsura reţinerii faţă de cei 7 suspecţi, iar a doua zi Tribunalul Buzău a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile, a şase din membrii grupării, pentru comiterea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare şi art. 8 din Legea nr. 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here