Satenii din Naeni, localitatea de domiciliu a evadatului de la Judecatoria Moreni, s-au linistit astazi dupa ce au aflat ca Eugen Gales a fost prins. De pe 9 martie de cind acesta a reusit sa fuga de sub nasul gardienilor, trei familii din comuna au fost pazite zi si noapte de jandarmi. Asta pentru ca detinutul amenintase din puscarie ca daca va ajunge in libertate se va razbuna pe ei. Detinutul i-ar fi spus fratelui sau, singurul care il vizita in penitenciar, ca nu va avea mila pentru matusa lui, fiul acesteia si nici pentru primar, care ii ajutase pe oamenii legii sa il prinda.  

 In Naeni, acolo unde se banuieste ca evadatul a comis doua crime in aprilie anul trecut, localnicii s-au baricadat in case, imediat dupa aflarea vestii ca Eugen Gales a evadat. Varul fugarului , Ilie Gales aflase ca evadatul i-ar fi spus lui Valentin, fratele lui ca o sa fie omorat, el fiul lui si primarul. Imediat dupa evadare IPJ a instituit pe raza comunei masuri special de paza pentru persoanele care se aflau in situatie de risc. Astfel  de pe 9 martie, data evadarii si pana astazi cand a fost prins, cele trei familii au fost pazite non stop.

Eugen Gales a fost condamnat dupa ce si-a batut matusa, si a fost prins anul trecut, dupa ce in Naieni s-au produs doua crime la distanta  de o zi una de alta.

Prima victima a lui Gales a fost matusa sa: Maria Serban, o femeie de 70 de ani. A fost gasita moarta, la 15 aprilie 2010, pe un teren din fata casei. Avea o gaura in cap produsa, cel mai probabil, de o lovitura cu o sapa. A doua zi  dupa aceasta crima, un barbat a fost gasit mort pe camp. Ionel Paraschiv de 31 de ani, plecase de dimineata de acasa cu calul si caruta, dar nu s-a mai intors. Familia l-a cautat si tatal a fost cel care l-a gasit cu capul zdrobit  pe camp. Anchetatorii au mers dupa indiciile aflate de la localnici si dupa cateva ore de cautari si scotociri l-au gasit pe Gales ascuns intr-o grota. Doasrul in care Gales este suspect de cele doua crime este inca in lucru la Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here