Tinara de origine irakiana care s-a sinucis la Buzau si a luat cu ea in pamant si bebelusul de numai 11 luni si-a gasit odihna vesnica. Astazi rudele femeii au luat de la morga din Buzau trupurile celor doi pentru a-i inmormanta in traditia musulmana, pina la asfintitul soarelui. Pentru anchetatori, cazul inca nu este rezolvat. Probele de laborator care sa stabileasca ordinea in care au murit mama si micutul ar putea dura si citeva saptamani.

Inca in stare de soc dupa ce si-a pierdut familia, medicul irakian a fost consolat de colegii din spitalul judetean. „Este un gest normal, am venit cu toata sectia. Doctorul Ali este colegul nostru, face parte din colectivul nostru, ne intelegem foarte bine. Nu stiu alte amanunte legate de religie dar acest gest e firesc si era normal sa il facem”, a declarat medicul Mircea Constantinescu, seful sectiei Cardiologie a Spitalului Judetean Buzau.

Trupurile celor doi au fost ridicate astazi de la morga din Buzau de catre rude. Femeile din comunitatea irakiana le-au spalat trupurile, apoi le-au infasurat intr-un giulgiu iar mamei i-au asezat pe piept bebelusul. Au impartit aceeasi lada mortuara, iar crucile de pe masina pompelor funebre au fost scoase.

Escortate de catre membrii familiei, cortegiul funebru a plecat catre o moschee din cartierul Colentina, iar de acolo catre cimitirul musulman unde au fost inhumati inainte de apusul soarelui. Anchetatorii inca nu au ajuns la nicio concluzie preliminara: pe certificatul de deces al micutului au scris cauze neelucidate. Probele trimise la institutul de medicina legala ar putea dura si citeva saptamani, iar pina atunci se pot face numai supozitii: daca femeia si-a ucis copilul si apoi s-a spinzurat sau daca micutul a murit intoxicat cu gazele lasate deschise dupa ce tinara si-a pus streangul de git.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here