Zeci de buzoieni au mers astăzi să își plăteasca impozitele și taxele locale, în prima zi a anului în care Primaria Buzău a deschis ghișeele în acest scop, majoritatea celor care și-au achitat contribuțiile fiind, ca de fiecare dată, pensionarii.

Primăria Buzău acordă reduceri de 10% din valoarea impozitelor şi taxelor datorate, contribuabililor care îşi plătesc până pe 30 martie contribuţiile la vistieria statului.

De cum s-au deschis ghişeele direcţiei economice a primăriei, sute de buzoieni au stat chiar şi la coadă ca să scape de povara datoriilor la stat. Oamenii spun că s-au obişnuit să achite taxele şi impozitele de la începutul anului ca să scape de o grijă.

Pensionarii s-au dovedit şi anul acesta ca şi în anii precedenţi a fi cei mai conştiincioşi contribuabili, asta şi pentru că la veniturile mici pe care le au, reducerea aplicată celor care îşi plătesc în primele trei luni taxele şi impozitele înseamnă o economie considerabilă.

“În primele ore de program a emis aproximativ 500 de chitanțe iar la serviciul registratură au fost înregistrate aproximativ 100 de cereri depuse de contribuabili. Buzoienii vin din prima zi lucrătoare să-și achite obligațiile anului fiscal curent iar noi i-am obișnuit să le fim la dispoziție încă din prima zi lucrătoare a anului”, a declarat Ion Gegea, directorul Direcției Economice a Primăriei Buzău.

Primăria Buzău a implementat de anul trecut ghişeul electronic însă doar o sută de buzoieni au ales să plătească on-line taxele şi impozitele locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here