Viscol puternic şi ninsoare abundentă în judeţul Buzău. Traficul pe Drumul European 85 a fost blocat în urmă cu câteva minute din cauza unui TIR care a derapat și a rămas de-a curmezișul pe partea carosabilă. În zonă au fost trimise utilaje pentru a tracta autotrenul. Alte trei drumuri judeţene sunt blocate iar pe celelalte drumuri se circulă în condiţii dificile din cauza vântului care depăşeşte în rafale 90 de Km/h. Drumarii acţionează de azi-noapte fără întrerupere dar cu toate astea zăpada este troienită pe carosabil la scurt timp. Vreme de o oră 5 localităţi din zona de sud a judeţului au rămas fără energie electrică după ce o linie de medie tensiune a fost avariată de vânt.

De la ora 9 dimineaţa judeţul Buzău a intrat sub cod portocaliu de viscol. Toată zăpada căzută azi-noapte a fost îndepărtată de drumarii de la secţia de drumuri naţionale care au acţionat în baterie de câte trei utilaje. Din păcate în afara localităţilor viscolul a aşezat-o însă la loc în suluri pe carosabil. Vizibilitatea a fost redusă din cauza vântului care spulberă zăpada şi sub 10 metri pe anumite zone.

Un tir care circula spre Bucureşti a pierdut controlul direcţiei a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism. Ambele autovehicule au ajuns pe câmp.

Şi pe drumul judeţean 203K pe raza comunei Vadu paşii două autoturisme s-au răsturnat din cauza zăpezii de pe carosabil şi a neadaptării vitezei la condiţiile meteo. Poliţiştii au făcut filtre pe mai multe drumuri şi au îndrumat şoferii să circule cu prudenţă

Stratul de zăpadă măsoară pe câmp între 20 de cm şi o jumătate de metru iar pe carosabil sunt porţiuni unde sub stratul de omăt este gheaţă. Lucrătorii de la drumuri naţionale au acţionat cu 43 de utilaje şi au răspândit peste 500 de tone de material antiderapant.

Şi pe drumurile judeţene s-a acţionat cu sărăriţe- În total s-au folosit 20 de utilaje: autogredere şi lame şi au răspândit aproape 500 de tone de nisip şi sare. La această oră sunt blocate trei drumuri judeţene: DJ 102 H între intresecţia cu drumul european 85 şi comuna Amaru, DJ 102 L între Chiojdu şi limita cu judeţul Prahova şi DJ 203 C între Florica şi drumul naţional 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here