UPDATE: Potrivit ISU Buzău, incendiul a fost lichidat, iar cauza probabilă este că, cel mai probabil, focul a fost provocat intenționat!

Știre inițială:

Pompierii buzoieni se luptă de patru zile cu focul de vegetație uscată, lăstariș, mărăciniș și pădure, pe raza comunei Breaza, județul Buzău.

FOTO INCENDIUÎn ajutor, a fost chemat un elicopter al M.A.I.

Dacă până în data de 26.04.2020 lupta a avut loc numai de la sol cu efective care au depășit la un moment dat și o sută de salvatori, în cursul zilei de ieri am beneficiat de sprijinul unui elicopter din partea Inspectoratului General al Aviației, care a transportat apă în zona afectată (circa 20 hectare), având în vedere că incendiul se manifestă la pătura de frunze, ace de pin și doborâturi.

Toate acestea cumulate, pe fondul lipsei de precipitații și a vântului puternic care poate transporta scântei, cresc riscul de apariție a noi focare. Misiunea este în desfășurare urmând să revenim cu noi date.” , a anunțat ISU Buzău, în această dimineață.INCENDIU 3Prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian, însoțit de subprefectul Alecu Vasile și de șeful ISU Buzău, col. Valeriu Enache, au inspectat duminică, 26 aprilie, zona afectată de incendiul de vegetație uscată din comuna Breaza, care a fost declanșat vineri, 24 aprilie, de arderea necontrolată a vegetației uscate de pe dealurile din zonă.

INCENDIU 1

Numărul important de forțe de intervenție (110 persoane din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare, Direcției Silvice) și acțiunile Inspectoratului General de Aviație al MAI, care a trimis la fața locului un elicopter Mi-17/Mi-8, arderea cu flacără a fost eliminată, iar incendiul a fost localizat.” , se precizează într-un buletin infotmativ, transmis ieri, de Cancelaria Prefectului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here