Astăzi, vagonul personalizat al campaniei ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” a ajuns la Buzău. Polițiștii Compartimentului de Prevenire și Analiza Criminalității, împreună cu polițiști de la Biroul Județean de Poliției Transporturi, au desfășurat activități preventiv-informative pentru a trage un semnal de alarmă în rândul tinerilor buzoieni care sunt dornici de inedit pe platformele de social media.WhatsApp Image 2020 09 18 at 11.14.58Tinerii au fost consiliați, au discutat cu polițiștii despre riscuri, dar și despre alternative, iar la final au primit pliante cu mesaje care să le reamintească cele discutate azi.WhatsApp Image 2020 09 18 at 11.14.57 1Campania ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” se desfășoară la nivel național. Un vagon de călători  personalizat cu însemnele campaniei (vizual și mesaj) este atașat trenurilor care circulă în țară, pentru a transmite mesajul preventiv.WhatsApp Image 2020 09 18 at 11.14.54 WhatsApp Image 2020 09 18 at 11.14.57 3 WhatsApp Image 2020 09 18 at 11.14.57Pe traseul ,,călătoriei” vagonului personalizat, polițiștii structurilor de prevenire și poliție transporturi organizează evenimente publice în stațiile CFR, astfel încât adolescenții și tinerii să înțeleagă mai bine care sunt riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectată regulile de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, triajelor și zonelor adiacente.

De asemenea, pentru ca mesajul campaniei să ajungă mai ușor la public, a fost realizat un material video care prezintă, într-un mod simbolic, efectele electrocutării asupra a 3 emoticoane.

O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu riscurile pe care escaladarea unui vagon de tren le presupune, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune (27.000 volţi).

Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave.

Campania de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare, în zonele feroviare, este derulată de Poliția Română și CFR Călători, împreună cu Mercury 360. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here