vinProdusul de casă al staţiunii de cercetare vini-viticolă Pietroasa – Tămâioasa Românească, sortiment de vin alb al Pietroasei Vechi a fost declarat regina vinurilor româneşti.

Tămâioasa Românească a Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa a câştigat medalia de aur în cadrul concursului naţional de vinuri „Bachus 2012”. Astfel la categoria vinuri albe premiantă a fost Tămâioasa produsă în anul 2003.

În cadrul concursului, Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa a câştiga trei medalii de aur şi alte trei medalii de argint pentru sortimentele prezentate.

În luna septembrie, SCDVV Pietroasa, sau „Pietroasa veche”, a câştigat două medalii de aur în cadrul concursului naţional „Strugurele de aur”, ediţia a VI-a, pentru sortimentele Busuioacă de Bohotin 2003 şi Grasă de Cotnari 2003, şi o medalie de argint pentru un Cabernet Sauvignon din 2011. Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa – Buzău este filială a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din anul 2005. Staţiunea are viile amplasate în zona centrală a podgoriei Dealu Mare, care se întinde pe o lungime de aproximativ 70 de kilometri, între Valea Teleajenului şi Valea Buzăului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here