Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu nowcasting, valabilă în zona de munte în județul Caraș-Severin, la o altitudine de peste 2000 de metri.

Meteorologii atenționează și în privința intensificării vântului, care va sufla cu o viteză între 90 și 100 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea. Vizibilitatea va fi redusă sub 50 de metri.
De asemenea, zonele montane din 23 de judeţe se află sub Cod galben de ninsori viscolite până joi, la ora 10:00, potrivit unei atenţionări postate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), arată Agerpres.

Judeţele vizate de atenţionare sunt: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Braşov, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Sălaj şi Caraş-Severin.

Potrivit meteorologilor, în toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent şi vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60-70 de kilometri/oră, iar pe creste 80-90 de kilometri/oră, viscolind şi spulberând zăpada.

De asemenea, intensificări ale vântului şi precipitaţii în general slabe cantitativ, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, se vor semnala şi în restul teritoriului, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice.

ANM precizează că, începând cu data de 29 decembrie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor în nordul şi centrul teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest, iar vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sud-est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here