Temperaturile vor fi apropiate de cele normale în această perioadă din an, iar cele nocturne, chiar usor mai ridicate, în mare parte din țară. Maxime se vor încadra între -3 grade in estul Transilvaniei si 7 grade in vestul si nord-vestul Olteniei, iar cele minime între -7 și 0 grade. În vest, in nord si in centru cerul se va acoperi treptat si mai ales din a doua parte a zilei, vor cădea precipitații, predominant sub formă de ninsoare.

În celelalte regiuni, cerul va fi variabil cu înnorări si, pe arii restrânse, fulguieli noaptea când, cu precădere în Bărăgan și Dobrogea vor fi ploi slabe si burniță.

Izolat se va forma polei, iar în zonele joase de relief din centru, sud si est, la începutul intervalului, vor fi condiții de ceată.

Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în interiorul arcului carpatic, dar trecător și în restul zonelor. La munte va ninge, iar vântul va avea intensificări sustinute, cu viteze mai mari în zona înaltă, spulberând ninsoarea și viscolind zăpada.

Pentru a se asigura că situația va fi gestionată cum se cuvine, Institutia Prefectului a constituit o comisie de control.

La nivelul județului Buzău, Secția Drumuri Naționale are în dotate 15 utilaje proprii și 31 închiriate. În funcție de codurile de vreme rea emise pentru județul Buzău, Prefectura poate dispune închiderea anumitor sectoare de drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here