imagini-accident-Potoceni-2Unul dintre vinovaţii accidentului mortal de la Potoceni, în care a fost implicat şi primarul Valerică Şercăianu, a fost eliberat condiţionat, după niciun an de închisoare, din cei doi la care a fost condamnat. Claudiu Nițu a fost încarcerat în luna octombrie a anului trecut, după ce sentința Judecătoriei Buzău a rămas definitivă în urma apelului declarat de inculpați la Curtea de Apel Ploiești. Comportamentul exemplar, dar și orele de muncă prestate, în regim semideschis, au făcut ca Nițu să fie eliberat după 10 luni de detenție. ,,Admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focșani. În temeiul art. 59 și art. 60 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 15 al.2 din Constituția României, dispune liberarea condiționată a condamnatului Nițu Claudiu Florin, în prezent deținut in Penitenciarul Focșani, din pedeapsa de 2 ani închisoare, aplicată prin sentința penală. nr. 697/2014, pronunțată de Judecătoria Buzău. Atrage atenția condamnatului asupra posibilității revocării liberării condiționate în situația în care săvârșește o altă infracțiune înăuntrul restului de pedeapsa rămas neexecutat. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului (…) ”, se precizează în soluția pe scurt de la Judecătoria Focșani.
Valerică Șercăianu, fostul primar al comunei Cernătești, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare de judecătorii Curții de Apel Ploiești.
În luna mai 2013, Valerică Sercaianu a accidentat-o mortal pe adolescenta Anca Bereveanu și a rănit-o grav pe o colegă a ei. Fetele veneau de la școală și se aflau pe marginea drumului când au fost lovite violent de mașina de teren condusă de primarul din Cernătești care se urcase la volan după ce băuse câteva pahare de vin. Celălalt șofer implicat în accident, Claudiu Nițu, a devenit inculpat deoarece mașina lui a fost lovită din spate de bolidul scăpat de sub control de primarul de la Cernătești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here