În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 135 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 42.000 de lei.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 48 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 13 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile. Cea mai mare viteză – 172 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 67 de ani din Suceava, depistat la volanul autoturismului pe DN2/E85 în afara localităţii Racoviţeni.

Poliţiştii au reţinut alte 4 permise de conducere pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, dar şi pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului.
Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă (11), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (8), pentru că au oprit sau staţionat în locuri în care este interzis acest lucru (7), dar şi pentru alte abateri în trafic (16).

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 38 de pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze.

Tot ieri, poliţiştii au întocmit şi un dosar penal care a vizat conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, fără drept de circulație în România. În acest caz, un tânăr de 22 ani, din Scutelnici, a fost depistat la volanul autoturismului pe raza aceleiaşi localităţi, iar în urma verificărilor efectuate în bazele specifice, poliţiştii au constatat faptul că înmatricularea autoturismului a fost anulată de către autorităţile altui stat în anul 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here