Nereguli din trafic / Poliţiştii au aplicat peste 460 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 48 permise de conducere

În perioada 15 – 17 august  a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 468 sancţiuni contravenţionale, au reţinut 48 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 237 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 36 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 142 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de  20 de ani, Bucureşti, care rula pe DN 2 E 85, în localitatea Cioranca.

Alte sancţiuni au fost aplicate ieri şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (61), cei care au încurcat fluenţa traficului prin opriri şi staţionări neregulamentare(18), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice(15), dar şi 78 pentru alte abateri în trafic.

Alte 12 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, dar şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 131.000 de lei. 

Şoferii care au sărbătorit cu alcool înainte de a se urca la volan de Sărbatoarea Sfintei Marii, au fost scoşi din trafic de polițiști

Poliţiştii rutieri au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care s-au urcat la volanul mașinilor după ce au consumat alcool. Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 5 situații. În cazul a doi șoferi alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În cazul altor 3 șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale. Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 35 de ani din Năeni, care a decis să iși conducă autoturismul pe raza localităţii de domiciliu.

Alt dosar penal a fost întocmit de oamenii legii unui buzoian care a omis că are dreptul de a conduce suspendat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here