actiune-politie-560x237
Week-end full pentru polițiștii din Buzău, care au dat amenzi cu nemiluita, au întocmit zeci de dosare penale și au reținut permise peste permise.
Potrivit unui comunicat remis luni de IPJ Buzău, în acest week-end, în cadrul activităţilor desfăşurate în trafic de poliţiştii rutieri, au fost constatate şi sancţionate 654 abateri, cele mai multe fiind comise de către conducătorii auto care nu au respectat regimul legal de viteză, 268. Cea mai mare viteză, 160 km/h a fost depistată în cazul unui tânăr de 28 de ani din comuna Grebănu, al cărui autoturism a fost înregistrat de aparatul radar pe DN2 E85, în afara localității Racovițeni.
Nu numai șoferii au fost vizați de polițiști, ci și 44 pietoni, 15 bicicliști și 31 căruțași, sancționați de asemenea pentru că au încălcat normele rutiere. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 147.898 lei.
Polițiștii au reținut în vederea suspendării, 25 permise de conducere: 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului, 12 pentru neacordarea priorității de trecere participanților la trafic care au acest drept și unul pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.
Tot în acest sfârșit de săptămână, polițiștii au efectuat 269 de testări alcoolscopice cu aparatele etilotest din dotare. Patru dosare penale au fost întocmite pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului. Cea mai mare valoare, 0.99 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost înregistrată în cazul unui bărbat în vârstă de 48 de ani din Pogoanele depistat la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu. Trei dosare penale au fost întocmite pentru conducerea unor vehicule fără permis de conducere iar un altul după ce polițiștii au depistat pe raza municipiului Buzău, la volanul unui autoturism, un bărbat în vârstă de 38 de ani care a prezentat la control un certificat de inspecție tehnică periodică fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here