trafic_zapada
UPDATE: Comunicat ISU Buzău:

În urma monitorizării situaţiei operative, pe timpul atenţionării meteorologice COD GALBEN emisă în data de 30 noiembrie 2014, în intervalul 01.12.2014, ora 14.00 – 02.12.2014, ora 08.00, la nivelul judeţului Buzău nu au fost semnalate situaţii de urgenţă sau stări potenţial generatoare de situaţii de urgenţă.
Nu sunt localităţi nealimentate cu energie electrică.
Pe drumurile naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarnă. În intervalul mai sus menţionat, pe drumurile naţionale s-a acţionat cu 37 utilaje (25 ATB-uri, 6 unimoguri, 1 buldoexcavator, 5 încărcătoare) şi 218 tone material antiderapant iar societăţile care administrează drumurile judeţene au acţionat cu 39 utilaje şi 370 tone material antiderapant pentru menţinerea în stare de circulaţie a părţii carosabile.
Situaţia meteorologică la orele dimineții:
– viteza vântului: 5m/s din direcţia NE;
– temperatura: Buzău –2,30 C; Bisoca – 4,80 C; Siriu – 6,50C; Pătârlagele – 30 C.
– stratul de zăpadă: între 8 cm zona Buzău şi 14cm zona Rm. Sărat.

Zăpada care a început să cadă încă de duminică seară nu creează mari probleme pe drumurile din Buzău. Potrivit autorităţilor, în prezent ninge, iar carosabilul este acoperit cu un strat subţire de zăpadă amestecat cu material antiderapant, dar până acum nu s-au produs blocaje sau accidente care să ducă la întreruperea traficului. Singurele incidente semnalate au fost ieşirile din decor, s-au înregistrat 3 cazuri pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic. Din fericire nu au fost victime.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că la primele ore ale dimineţii nu au fost semnalate drumuri naţionale sau segmente de autostradă cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile. Cu toate că pe drumurile naţionale din judeţele în care există risc de formare a poleiului a fost împrăştiat material antiderapant, conductorii auto trebuie să fie prudenţi mai ales în zonele în care plouă (ploaia poate îndepărta materialul antiderapant).
Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe numeroase artere rutiere din judeţ şi din ţară, iar pe anumite sectoare rutiere carosabilul este acoperit cu un strat subţire de de zăpadă amestecat cu material antiderapant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here