tigari-contrabanda

Captură importantă de tutun făcută de polițiștii buzoieni. Țigările de contrabandă au fost găsite într-o mașină care tranzita Buzăul, autoturismul ce transforma marfa ilegală fiind descoperit pe raza localității Poșta Câlnău. Mașina, cu număr de Suceava, era condusă de un tânăr de 29 de ani.
În urma folosirii câinelui specializat în detectarea mirosului de tutun, acesta a semnalat prezenţa produsului fapt pentru care autoturismul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău în vederea efectuării unui control amănunţit.
La verificarea interiorului autovehiculului s-a procedat la demontarea ornamentelor uşilor şi ornamentelor din părţile laterale ale portbagajului, ocazie cu care au fost găsite aproximativ 1200 pachete cu ţigări de diferite mărci ce aveau aplicate banderole de marcaj din Ucraina.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.86/2006 Codul Vamal.
Tânărul de 29 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive.
Ţigaretele (23.600) au fost confiscate, valoarea capturii fiind estimată conform metodologiei de calcul la peste 14.000 de lei.
Totodată s-a dispus măsura indisponibilizării autoturismului, iar cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suceveanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here