În perioada 30.10.2020, ora 08.00 – 02.11.2020, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău, au gestionat 69 evenimente, după cum urmează:
• 2 misiuni de stingere a incendiilor;
• 43 cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
• 16 controale de prevenire și conștientizare a pericolului epidemiologic privind răspândirea noului coronavirus;
• 3 alte situații de urgență.
• 1 recunoaștere în cadrul obiectivelor;
• 4 misiuni/intervenții la accidente rutiere;

⚠️În această perioadă, pompierii continuă să asigure suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Buzău.

⚠️Totodată, în această perioadă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Neron Lupașcu” al județului Buzău, prin inspecția de prevenire și personalul operativ, a desfășurat în baza măsurilor dispuse la nivel național și județean o serie de acțiuni complementare de prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus.
⚠️Acțiunile desfășurate în mai multe unităti administrativ-teritoriale din județ, au presupus atât controale proprii, cât și în echipe mixte formate din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în control la nivelul județului.

‼️De asemenea, în data de 31.10.2020, prin intermediul sistemului de urgență RO-ALERT a fost emis un mesaj de tip Cell-Broadcast pentru comuna Largu, ce avea ca scop atenționarea cetățenilor din zonă cu privire la depășirea ratei de incidență și la respectarea măsurilor sanitare de protecție.

„‼️Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei este adoptarea unui comportament individual responsabil prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție:
🚫🦠
📌Folosiți, în mod corect, masca de protecție! Aceasta trebuie să vă acopere nasul și gura, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur;
📌Spălați-vă pe mâini cât mai des, cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde;
📌Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate;
📌Evitați locurile aglomerate unde sunteti expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;
📌Feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune;
📌Păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;
📌Dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;
📌Limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;
📌Evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.” , anunță Biroul de Presă al ISU Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here