Cele mai mari temperaturi măsurate la umbră sunt prognozate astăzi, 2 iulie. Meteorologii ANM au anunțat 35 – 37 de grade la umbră, posibil mai mult în Luna Dunării. Temperatura maximă absolută a lunii iulie este 44,3ºC și s-a înregistrat la Calafat, în data de 24 iulie 2007.

De 12 ani nu a mai fost atât de cald la această dată, 2 iulie. Meteorologii ANM au prognozat temperaturi de canciulă, adică peste 35 de grade, pentru zilele de 1 și 2 iulie. Iată că astăzi, 2 iulie, au prelungit până joi, 4 iulie, perioada de caniculă.

Astăzi, 2 iulie, la ora 10.00, termometrele arătau: 31 de grade la Tulcea (36 de grade valoare resimțită), 26 de grade la Sânnicolaul Mare (37 de grade valoare resimțită), 29 de grade la București (36 de grade valoare resimțită), 29 de grade la Botoșani ( 35 de grade valoare resimțită), 21 de grade la Miercurea Ciuc (28 de grade valoare resimțită).

”Marți, 2 iulie, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade. În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat”, informează ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here