teatru george ciprianA doua editie a Festivalului de muzica francofona „Francochanson” – care se va desfasura, in acest week-end, la Teatrul „George Ciprian” – este doar una dintre manifestarile buzoiene dedicate Zilelor Francofoniei, pe care Inspectoratul Scolar Judetean le propune elevilor si profesorilor buzoieni, ne-a declarat profesorul Maria Monalisa Plesea, inspector de Limbi romanice, invatamant partisular si altenativ din cadrul acestei institutii.

Astfel, timp de doua saptamani, se va derula activitatea „Lire et ecrire pour la Francophonie”, activitate desfasurata pe parcursul a doua saptamani, la Sectia franceza a Bibliotecii Judetene „V. Voiculescu”, ocazie cu care grupuri de elevi din mai multe scoli si licee buzoiene vor participa la un concurs de lectura in limba franceza si la unul de redactare a unor texte in limba franceza, pentru a-si exprima sentimentele si gandurile fata de francofonie, fiind initiat, cu aceasta ocazie, Jurnalul Francofoniei.

De asemenea, 25 de profesori din judet vor participa la un curs de formare didactica, realizat cu formatori de la Institutul Francez, in urma unui parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Buzau, Asociatia Romana a Profesorilor de Franceza si Casa Corpului Didactic.

În fine, Anul Emil Cioran (care marcheaza100 de ani de la nasterea scriitorului) va fi sarbatorit la Buzau prin Colocviul judetean „Emil Cioran – intre romanitate si francofonie” – organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Buzau, Asociatia Romana a Profesorilor de Franceza si Biblioteca Judeteana Buzau – care include conferinta sustinuta de prof dr. Gabriel Ontelus si prezentari, in limba franceza, a unor  carti scrise de  Emil Cioran in limba franceza, ale unor elevi si profesori ai catedrei de limba franceza de la Colegiul National „Mihai Eminescu”.

Acestor activitati li se vor adauga inca alte 14 asemenea manifestari, organizate in mai multe scoli generale si licee din judet, ne-a declarat profesorul Maria Monalisa Plesea, inspector de Limbi romanice, invatamant partisular si altenativ din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here