Raportarea prezentată astăzi de autoritățile buzoiene din sănătate conține cel mai mic număr de noi îmbolnăviri COVID semnalate în ultima perioadă. 

Pe de altă parte, numărul deceselor în rândul pacienților confirmați cu coronavirus a depășit pragul de 200, după încă trei decese anunțate de D.S.P. Buzău. 

Astăzi, 19 decembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 7795;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 6647;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 202;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 824;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 808.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 31 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (un pacient a fost diagnosticat într-un laborator privat de analize).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 20 și 83 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 Au fost înregistrate 3 decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:
– DECES NR. 200: pacient în vârstă de 84 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea de sănătate se degradează treptat și survine decesul. Comorbidități: insuficiență renală cronică.
– DECES NR. 201: pacient în vârstă de 69 de ani simptomatic, este testat și confirmat cu SARS CoV-2. Se internează la Spitalul Râmnicu Sărat pentru tratament. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie ischemică, transplant hepatic, insuficiență poliorganică.
– DECES NR. 202: pacient în vârstă de 69 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și diagnosticat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și, pe fondul comorbidităților, survine decesul. Comorbidități: tumoră malignă de esofag, emfizem pulmonar.” , informează Prefectura Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here