În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău, nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus, cifra rămânând la 188, iar cea a vindecaților la 57.

„Astăzi, 29 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 20 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 2030 persoane sunt izolate la domiciliu;
  • În județul Buzău au fost confirmate 188 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 57 de persoane fiind declarate vindecate și externate.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.

În ultimele 24 de ore, peste 75 de jandarmi buzoieni au executat atât misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare, asigurându-se că sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, cât și misiuni specifice Jandarmeriei Române. În zona centrelor de carantină care funcționează la nivelul județului, efective de jandarmi acționează zilnic pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică.

Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1450 de persoane. Au fost depistate că nu respectă condițiile de izolare 3 persoane, care au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor fiind de 3.000 lei. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 38 de sancțiuni, dintre care 3 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, 2 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și alte 33 de sancțiuni la Legea 61/1991 și la alte acte normative, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 15.000 de lei.” , se menționează în buletinul informativ transmis azi de Prefectura Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here