În fiecare an, de Ziua Internațională a Cititului Împreună, oamenii de pretutindeni citesc cu voce tare împreună și împărtășesc povești pentru a promova cititul. Pe 1 februarie 2019, proiectul Ora să ȘTIM se alătură acestei mișcări internaționale și, împreună cu zeci de bibliotecari şi cadre didactice, sute de copii şi părinți pasionați de lectură din întreaga țară, împărtășesc curiozitate și bucurie prin intermediul cărților pentru copii.
afis

Şcoala gimnazială comuna Cislău a participat în data de 1 februarie 2019 la acest proiect, cu prilejul Zilei Internaţionale a Cititului Împreună, proiect ce se bazează pe studii ştiintifice care arată că în special la vârsta şcolii primare abordarea subiectelor şi întrebărilor legate de știintă, tehnologie, informatică şi matematică (ȘTIM) au impact asupra modului în care copiii se exprimă și a formării abilităţilor lor de lectură, astfel încât lectura va fi abordată la un alt nivel pentru copiii cu varsta intre 6 si 10 ani.

Activitatile au la bază lecturi specifice, care generează un interes faţă de comunicarea verbală şi alte forme de comunicare, deoarece copiii trebuie să identifice și să descrie fenomenele cercetate și să-și exprime gândurile și ideile.

Astfel, elevii clasei a II-a, împreună cu doamna învăţătoare Mazîlu Gabriela au adus şi prezentat cărţile preferate, motivând alegerea acestora, după care au realizat o serie de experimente practice cu scopul consolidării unor cunoştinţe dobândite în cadrul lecţiilor de matematică şi explorarea mediului. De asemenea au fost răsfoite cărţi şi enciclopedii pentru copii, cuprinzând subiecte diverse.

20190201 103954
Activitatea s-a derulat într-un spaţiu prietenos, amenajat corespunzător, iar elevii au primit diplome, semne de carte, abţibilduri cu însemnele proiectului. Este doar una dintr-o serie de activităţi pe care şi le-au propus elevii şi doamna învăţătoare într-un proiect mai amplu, intitulat “Bucuria lecturii” derulat pe întreg anul şcolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here