Examenul de titularizare din acest an va fi susţinut în numai două centre organizate la nivel de judeţ. Unul la Colegiul Economic și acolo va fi susținut concursul pentru discipline tehnice și economice, arte, biologie, chimie, consiliere, fizică, informatică, matematică, limba și literatura română, limbi străine, profesor documentarist și învățământ special.

Al doilea centru va fi la Colegiul Agricol, iar acolo va fi susținut examenul de titulrizare pentru următoarele discipline: educatie fizică și sport, religie ortodoxă, învățători, educatoare, cultură civică, filosofie și logică, geografie și istorie.

Lista finală a posturilor puse la bătaie pentru concursul de titularizare din această vară a fost afişată marţi, 7 mai, iar cadrele didactice interesate o pot consulta pe site-ul titularizare.edu.ro.

Potrivit calendarului mobilităţii personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2013 – 2014,  începând de astăzi până în 17 mai, candidaţii la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, inclusiv absolvenţii promoţiei 2013, pot depune cererile de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ sau a centrului care organizează concurs. Verificarea şi avizarea dosarelor candidaţilor de către comisia de organizare şi desfăşurare a concursului şi consilierul juridic al inspectoratului şcolar va fi realizată în intervalul 20-22 mai. În perioadele 22-24 mai şi 22-25 iulie-absolvenţii promoţiei 2013, candidaţii îşi vor valida cererea de înscriere, prin semnătură. Neprezentarea la validare atrage după sine anularea înscrierii la concurs. În 27 mai va fi afişată lista candidaţilor înscrişi şi graficul privind susţinerea probelor practice/orale şi a inspecţiilor la clasă. Conform calendarului, organizarea şi desfăşurarea probelor practice/orale şi a inspecţiilor speciale la clasă vor avea loc în intervalul 27 mai-28 iunie, urmând ca desfăşurarea probei scrise să aibă loc în 30 iulie.

Anul trecut, examenul de titularizare a fost susţinut de 540 de cadre didactice din Buzău, iar 292 dintre acestea au obţinut note peste 7.00. De asemenea, 73 de cadre didactice au obţinut note sub 5, iar dintre acestea, şapte au note între 1.00 şi 1.99 la discipline precum istorie, religie, sport, matematică şi alimentaţie publică. La polul opus, şase profesori din Buzău au luat 10 la titularizare, la materii precum educaţie plastică, educaţie fizică sau învăţători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.