Excluderea lui Mircea Geoană din PSD este văzută diferit de parlamentarii social-democraţi buzoieni. Dacă deputaţii Adrian Mocanu şi Marian Ghiveciu se declară împotriva acestei excluderi, Carmen Moldovan este de părere că decizia este „absolut corectă”.

Adrian Mocanu a declarat că este împotriva excluderii din partid a oamenilor valoroși, adăugând că este păcat ca PSD să piardă președinția Senatului. Acesta a adăugat că în cazul lui Mircea Geoană ar fi trebuit să se ia alte măsuri, nu excluderea. „Sunt împotriva excluderilor din partid. Nu mi se pare firesc ce se întâmplă. Trebuie să strângem rândurile, dând afara oameni importanţi se creează anumite probleme. Dar totuşi Geoană nu e încă dat afară din partid”, a spus parlamentarul buzoian.

Mocanu a adăugat că prin excluderea lui Mircea Geoană „se pierde munca multor oameni, dar şi votul a milioane de români”, precizând că funcţia de preşedinte al Senatului este a PSD şi este păcat ca partidul să piardă acest post.
 „E mare păcat să se piardă munca oamenilor care au votat şi care au muncit pentru ca functia de preşedinte al Senatului să fie a PSD. E păcat să pierdeam această funcţie. Nu pot să fiu de acord cu această pierdere. Nu e în regulă să pierdem funcţia pe care cetăţenii ne-au dat-o. Nu sunt de acord cu lucruri radicale. Există alte sancţiuni, alte măsuri până la excludere”, a încheiat deputatul de Buzău Adrian Mocanu.

De partea cealaltă, deputatul PSD de Buzău Carmen Moldovan consideră că excluderea lui Mircea Geoană din partid este „o decizie corectă” pentru că preşedintele Senatului „a greşit fundamental” în ultima vreme.  „Cred că decizia Comisiei de Integritate a PSD este una absolut corectă pentru că este susţinută de prevederile statututului nostru şi pot să spun că serveşte intereselor Opozitiei”, a declarat deputatul PSD Carmen Moldovan.  Parlamentarul de Buzău a adăugat că Mircea Geoană a greşit „fundamental” în ultima vreme şi, cu toate că a luptat alături de el atunci când a candidat la Preşedinţie, acum poate spune că decizia de excludere din partid a fostului lider al partidului este corectă. „M-a deranjat că domnia sa a ţinut să aibă o pledoarie în faţa camerelor de televiziune. Cred că era mult mai normal să se prezinte în faţa comisiei şi să susţină acele lucruri în faţa membrilor comisiei. Eu am fost alături de el atunci când a luptat la prezidenţiale, am luptat pentru el alături cu domnul Ponta, cu domnul Bănicioiu, cu domnul Şova, toţi colegii din generaţia mea au luptat pentru domnia sa, l-am votat pe Mircea Geoană la Congresul partidului. Cred că de data aceasta a greşit fundamental”, a spus Carmen Moldovan.

Deputatul PSD de Buzău Marian Ghiveciu a declarat, la rândul lui, că speră să se revină asupra deciziei de a-l îndepărta pe Mircea Geoană din partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.