18.49 O femeie de 56 de ani din Braşov şi doi bărbaţi din Vrancea de 50 şi 33 de ani vor fi prezentaţi mâine instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ei au fost reţinuţi în această după amiază după ce au fost audiaţi de procurorii buzoieni sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri materiale, tăiere ilegală şi furt de arbori precum şi folosirea unui ciocan de marcat fals.

17:23 În urmă cu puțin timp au fost emise ordonanțe de reținere pe numele a două dintre cele trei persoane aduse la audieri la Parchetul județean Buzău, din județul Vrancea. Este vorba despre doi vrânceni cercetați într-un dosar penal instrumentat de procurorii buzoieni în legătură cu afaceri frauduloase cu lemne. pentru o a treia persoană nu s-a emis ordonanță de reținere din cauze medicale.

 Poliţiştii buzoieni de la Seviciul de Investigare a Fraudelor participă la 19 percheziţii care se desfăşoară pe raza a trei judeţe: Buzău, Vrancea şi Braşov. Potrivit unor surse judiciare acţiunile au început la primele ore ale dimineţii şi sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea., însă la activităţi participă şi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. Magistraţii au eliberat 19 mandate de percheziţie dintre care 18 domiciliare şi un la sediul unei societăţi comerciale. Aceleaşi surse din rândul anchetatorilor spun că este vorba de infracţiuni în domeniul silvic mai exact utilizarea de documente false pentru obţinerea de autorizaţii de tăiere. Percheziţiile în număr de 7 sunt într-un dosar penal instrumentat de IPJ Buzău sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Judeţean şi se desfăşoară în Buzău, Vrancea şi Braşov. Cele mai multe percheziţii, 12,  sunt însă în judeţul Vrancea unde se pare sunt implicaţi şi oamenii ai legii din cadrul IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.