În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID, fapt care conduce la o presiune din ce în ce mai mare pe unitățile spitalicești, parmanetarul buzoian Gabriel Avrămescu susține că trebuie reluate campaniile privind măsurile de protecție sanitară, în paralel cu încercarea de a convinge populația să se vaccineze. 

Există din nou presiune pe sistemul sanitar.

Deși varianta Omicron face ravagii în anumite zone din țară, încă nu există o campanie coerentă de impulsionare a campaniei de vaccinare!

Sunt mai bine de 4 zile consecutive cu record de cazuri zilnice Covid19, iar gradul de ocupare al paturilor la ATI a trecut deja de 50%. Chiar dacă în mijloacele de informare în masă s-a vehiculat ideea că această variantă a virusului este mai ușor de suportat de organism, realitatea arată că numărul mare de bolnavi pune din nou presiune pe sistemul sanitar. Dacă pe 15 ianuarie erau 455 de pacienți internați la ATI, ieri numărul acestora aproape se dublase.

Este necesară reluarea campaniei privind măsurile de protecție împotriva Covid19, dar mai ales conștientizarea oamenilor în privința importanței vaccinării.

Săptămâna viitoare toate școlile vor avea la dispoziție teste gratuite pentru elevi și măști de protecție! S-a demonstrat deja eficacitatea acestei măsuri, având în vedere că până acum au fost depistați astfel 27.000 de copii infectați., declară președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.