Centrul Cultural Francofon Buzău și Centrul Cultural Al. Marghiloman, în parteneriat cu Delegația Valonia-Bruxelles la București, îi invită pe buzoieni la expoziția în limba română  „Universul: Fața A / Fața B”, în perioada 3-27 martie 2016. Organizatorii spun că noutatea expoziției constă în faptul că aceasta prezintă în manieră interdisciplinară (matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, istorie, religie etc) teorii și probleme știintifice privitoare la apariția și evoluția Universului, rolul omului în Univers și multe alte aspecte.

Vernisajul expoziției prezentate la Centrul Cultural Al. Marghiloman Buzău a avut loc ieri, în prezența lui Eric Poppe, delegatul Valonia-Bruxelles la București, care a făcut și donații de carte atât pentru Centrul Cultural Francofon Buzău cât și pentru Centrul de Documentare și Informare de la Colegiul Național Mihai Eminescu.

„Știința explică Universul și îi dă sens… Vă invităm să descoperiți în această expoziție cele două fețe ale Universului! Fața A prezintă viziunea modernă a Universului, teoria Big Bang-ului fierbinte și modelul concordanței. Succesul acestor modele este explicat din punct de vedere observațional, experimental și teoretic. Fața B conduce spre o serie de întrebări care decurg din aceste modele: întrebări despre natura elementelor din Univers, cum ar fi materia neagră și energia întunecată; întrebări care se află la limita fizicii sau a altor discipline despre natura exactă a Big Bang-ului, natura timpului, legătura dintre fizică și matematică… și întrebări filosofice care sunt legate de studiul cosmologiei. Expoziția prezentată de Delegația Valonia-Bruxelles la Bucuresti este realizată de  Departamentul de matematică de la Universitatea din Namur (UNamur), în colaborare cu Atout Sciences, Cercul Astronomic Mosan, Scienceinfuse, Arhivele Georges Lemaître, Facultatea de Științe a universității Catolice din Louvain (UCL), Centrul de cosmologie, fizica particulelor și fenomenologie (CP3) și UCL Cultură”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.