Anul acesta se marchează centenarul aeronauticii militare. Cu această ocazie, Statul Major al Forţelor Aeriene organizează mai multe manifestări, printre care şi un spectaculos miting aviatic ce va avea loc astăzi pe aerodromul de la Boboc.

De-a lungul anilor, mitingurile aviatice organizate la Scoala de Aviaţie de la Boboc s-au bucurat de o mare popularitate în rândul buzoienilor, mii de spectatori luând parte la evoluţiile aparatelor de zbor şi ale paraşutiştilor.

Se aşteaptă ca şi astăzi participarea să fie numeroasă, mai ales că este vorba de un moment festiv, ce marchează o aniversare importantă pentru istoria aeronauticii militare româneşti.

Festivitătile încep de la ora 10.00, pentru cei ce doresc sa participe, Unitatea Militară de la Boboc punând la dispoziţie autobuze care vor pleca din faţa Catedralei Sfântul Sava, începând cu ora 9.00, urmând a reveni la Buzău după încheierea evenimentului.

Oaspeţii vor putea cu această ocazie să viziteze Scoala de Aviaţie de la Boboc, şi implicit o expozitie statică de aeronave şi tehnică de luptă, din care nu vor lipsi avioanele MIG 21 Lancer, IAR 99 Soim sau vehiculele blindate Humwee.

Ulterior, aparatele de zbor vor putea fi urmărite şi în acţiune, cu ocazia zborurilor demonstrative ce vor fi efectuate de pilotii Forţelor Aeriene şi cei din cadrul Aeroclubului României, Aeroclubului Clinceni, Clubului Icarii Acrobaţi şi S.C. Service Tuzla.

După zborurile demonstrative, în scenă vor intra paraşutiştii, care vor efectua salturi din aeronavele AN-2, mitingul urmând să se încheie cu o serie de exerciţii tactice la care vor participa aeronave de lupta şi militari din trupele speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.