Una dintre cele mai mari și complexe expoziții de bază organizate în ultimii ani la Muzeul Județean va fi vernisată vineri, 3 februarie, începând cu ora 11:00. Este vorba despre „Istoria modernă și contemporană a Buzăului”, expoziție care redă evoluția comunității pe o perioadă de un secol și jumătate.

Obiectele expuse tematic și cronologic ilustrează momentele semnificative ale istoriei locale cu referire la cea națională: anul revoluționar 1848; epoca unirii Principatelor Române, războiul pentru Independența României, răscoala din 1907, Primul și al Doilea Război Mondial, Buzăul în perioada interbelică, Buzăul în comunism, evenimentele din decembrie 1989. Este de asemenea reflectată activitatea unor personalități ale Buzăului: politicianul Alexandru Marghiloman, actorul Vladimir Maximilian și militarul Constantin Apostol.

Expoziția valorifică într-un spațiu foarte generos un patrimoniu bogat și variat aparținând secției Istorie a Muzeului Județean Buzău. Expunerea este completată de mijloace multimedia care augmentează experiența vizitatorului. Aplicația „Buzăul în imagini” pune la dispoziția publicului peste 1300 de fotografii din orașul Buzău, de la sfârșitul sec. al XIX-lea până în prezent. Totodată, în sală pot fi explorate și imagini din județul Buzău în perioada anilor 1960-1970 (post colectivizare), cât și filme documentare despre Alexandru Marghiloman și Revoluția din decembrie 1989 la Buzău., transmit reprezentanții Muzeului Județean Buzău.

Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.