Facturile la apă rece ale buzoienilor cu venituri reduse vor putea fi plătite de Primărie. Acesta lucru va fi însă posibil de la 1 martie doar pentru familiile care au venituri nete de cel mult 1.346 de lei pe membru şi care ar putea primi subvenţie de la bugetul local.

Subvenţia pentru 6 mc ar urma să ajungă la aproape o mie de familii din municipiul Buzău, iar efortul bugetar ar fi de aproape o sută de mii de euro. Facilitatea este un adevărat colac de salvare pentru buzoienii cu venituri mici, mai ales că din această lună Compania de Apă are în plan creşterea preţului la apă rece şi canalizare.  Mai précis, din luna februarie, în facturile emise de Compania de Apă Buzău metrul cub va fi tarifat cu 9.04 lei, cu 1.15 lei mai mult decât costa până acum. Potrivit Companiei de Apă, majorarea este consecinţa firească a faptului că instituţia a accesat un proiect cu bani europeni în valoare de 292 de milioane de euro.

De altfel, la semnarea contractului, oficialii Comisiei Europene ar fi stipulat ca prevedere expresă scumpirea apei pentru buzoieni, dacă instituţia va primi banii necesari pentru investiţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.