În cadrul lucrărilor de modernizare efectuate în municipiul Buzău, prin proiecte cu fonduri europene, intervențiile conduc și la situații de întrerupere a furnizării serviciului de apă. Astfel, în noaptea de marți spre miercuri, timp de șase ore, locuitorii din zona centrală a orașului nu vor beneficia de apă la robinete, întreruperea serviciului fiind necesară pentru realizarea noilor legături între rețelele noi și cele vechi, potrivit oficialilor de la Compania de Apă.

,,COMPANIA DE APĂ S.A. BUZĂU anunță că stadiul Contractului de lucrări nr. 1 din cadrul POIM, ce are ca obiect reconfigurarea rețelelor de apă și canalizare din Municipiul Buzău a ajuns în anumite zone în faza în care se fac legături cu rețelele existente, situație în care trebuie oprită apa, uneori câteva ore. În măsura în care va fi posibil, aceste lucrări vor fi realizate în intervale orare care să le creeze un disconfort cât mai mic utilizatorilor noștri.

În acest sens, în data de 23.08.2023, în intervalul orar 00.00-06.00 (noaptea de marți spre miercuri), vom interveni pentru conectarea rețelelor noi cu rețelele existente în zona intersecției dintre străzile Ion Băieșu, Independenței, Tudor Vladimirescu. Zona de intervenție este unul din nodurile principale ale rețelei de alimentare cu apă a Municipiului Buzău, unde se întâlnesc conductele magistrale de alimentare cu apă de la trei dintre cele patru surse: sursa Zahăr, sursa Crâng, sursa Sud.

Zona afectată de această lucrare este zona centrală a Municipiului cuprinsă între: strada ”12 Aprilie 372”, b-dul Nicolae Bălcescu, strada Ostrovului, strada Tudor Vladimirescu, strada Bistriței (zona Hasdeu), strada Ion Băieșu, PT 20, PT 21 și PT 8.

În zilele premergătoare intervenției realizăm echiparea hidraulică a noului cămin, astfel încât în perioada de oprire a apei să fie executate cât mai puține lucrări, pentru ca oprirea să fie cât mai scurtă.

În speranța că utilizatorii noștri vor înțelege necesitatea acestei intervenții, vă mulțumim anticipat și vă reamintim că lucrările la infrastructura de apă și canalizare au ca și scop creșterea calității apei și a serviciului de canalizare în Municipiul Buzău., se menționează într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții operatorului regional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.