Fermierii care au depus solicitări pentru a primi subvenţie pe suprafaţă au început să primească avansul sprijinului european. 26.000 de benficiari care au depus cereri de sprijin pe suprafaţă vor primi în primă fază un avans de 53,88 euro la hectar. Valoarea totală a sprijinului pentru pămînturile lucrate de agricultori se va ridica după plata întregii subvenţii la 119.66 euro la hectar, dintre care cei 53,88 euro vor fi plătiţi până la începutul lunii noiembrie. „Vor primi avans în sumă de 53,88 euro, la un curs de schimb de 4,5388 lei pentru un euro, obiectivul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură este ca toate plăţile în avans să fie finalizate până la 1 noiembrie”, a declarat Claudia Stelea, director APIA Buzău.

Între timp, reprezentanţii Agenţiei continuă controalele administrative la toţi cei 26.392 de  fermieri care au solicitat plăţi pe suprafaţă în campania 2012. Controalele vin după ce în anii trecuţi au fost descoperiţi fermieri care nu deţineau suprafaţa menţionaă în cerere sau care nu au lucrat pământul pentru care solicitau subvenţie.

Cuantumul primit până acum i-a nemulţumit pe agricultori care doresc o subvenţie de 240 de euro, care să acopere şi subvenţia de anul trecut, care a fost de 130 de euro, deşi fermierii au cerut şi aveau nevoie de 170 de euro. Fermierii  îşi vor striga nemulţumirile la un miting în Capitală programat pe 8 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.