Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” invită buzoienii iubitori ai muzicii culte la Festivalul Național de Chitară Clasică, aflat la prima ediție, festival care va reuni concurenți din cele mai importante centre culturale ale țării. Prin intermediul festivalului, organizatorii doresc să faciliteze tinerilor iubitorilor de chitară clasică întâlnirea cu profesori renumiți ai acestui instrument, precum și încurajarea lor pentru o vocatie.

Concursul se va desfasura pe patru categorii de vârstă, cuprinse între 7 și 25 de ani. Festivitatea de deschidere va avea loc la Vila Albatros (din Parcul Marghiloman), sâmbătă, 23 aprilie 2016, ora 9,00, concursul va începe la ora 9,30, ordinea intrării în concurs fiind cea alfabetică. Vor participa concurenți din București, Iași, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Oradea, Bistrița Năsăud, Ploiești, Brăila, Galați, Focșani și Buzău. Juriul va fi format din cei mai renumiți profesori de gen de la cele mai prestigioase universități din țară.

Gala festivalului se va desfășura în aceeași zi, la Sala mare a Consiliului Județean, începând cu ora 19,30. Recitalul va fi susținut de renumiții profesori instrumentiști Olivia Iancu și Claudiu  Lobonț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.